Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Matkalla Rikun kanssa

on heinäkuu 15, 2019

Minä ja Jack Russelin terrieri Riku tykkäämme matkustaa yhdessä. Jos joskus tulee tilanne, ettei Riku pääse matkalle mukaan, minä valitsen toisen matkakohteen. En millään raaski jättää Rikua koirahotelliin. Kerran koirahotellia pohdittiin, kun oli tarkoitus lähteä lentokoneella Norjaan. Käytiin ihan yhdessä katsomassa yhden nimeltä mainitsemattoman koirahotellin ovella, mutta Riku katsoi minua surullisimmilla pentusilmillään. Päätin kääntyä 180 astetta, ja jatkaa matkaani. Norja sai sillä kertaa jäädä. Omatunto kolkutti pelkästä ajatuksestakin jättää Riku sinne yksin.

Riku on siitä erikoinen Jack Russelin terrieri, että Riku ei haku koskaan. Ei vaikka vastaan tulisi minkälainen koira, jänis, orava, humalainen tahansa. Riku ei ole oikeastaan kiinnostunut muista koirista, mutta ihmisistä se kyllä tykkää. Joskus tuntuu, että voisin itse ottaa monessa kohtaa mallia Rikun asenteesta ja avoimuudesta muita ihmisiä kohtaan. Ehkä Riku on vähän samanlainen muiden koirien kanssa, kuin minä olen ihmisten.

Vähän aikaa sitten hankin meille sähköpotkulaudan Rikun lenkeille. Minulla on vasemman polven kierukka vihoitellut, ja hölkkäämään ei yhdessä päästä. Iän myötä vaiva on vaan pahentunut. Ennen sähköskootterin ostamista testattiin pari kertaa kännykkäappsilla toimivaa sähköskootteria, että suostuuko Riku juoksentelemaan siinä vieressä, jos minä olen kyydissä. Vielä mitä, Riku oli alkuun vähän ihmeissään, mutta sitten zen mestari Riku oli jo innoissaan menossa mukana. Päätettiin sitten tilata onegear.fin kautta sähköskootteri, koska appsien kantama ei riitä meille kotiin asti.

Olemme Rikun ja sähköskootterin kanssa käyneet jo Oulussa, Turussa ja Virossa. Rikun kanssa on todella hauskaa matkustaa, kun kaikki tulevat juttelemaan ja rapsuttamaan Rikua. Kaikkialla paitsi Riihimäellä meidät on otettu aivan mahtavasti vastaan. Riihimäellä piti väistää toiselle puolelle katua muutaman kerran, kun vastaan tuli tuon näköisiä koiria, mitä tuossa kuvassa näkyy. Omistajilla oli myös sen verran yrmeät ilmeet naamalla, ettei tarvinnut jäädä odottelemaan kuulemisten kertomisia.

Tältä koira näytti

Tältä koira näytti

Onneksi Riku ei välitä tuonlaisista kokemuksista. Vaikka toinen koira olisi haukkunut pahasti, Riku vaan jatkaa matkaansa, vieressä pomppien.

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI