Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Petri ja Riku menossa Lappiin

on syyskuu 11, 2020

Kylläpäs maailmankirjat ovat olleet sekaisin jo kuukausia. Matkat ovatkin ymmärrettävistä syistä jääneet vähemmälle, kun kaikkialla Suomessa on rajoituksia, milloin maskien, matkailun tai työnteon suhteen. Koirani Riku sentään on jaksanut olla oma onnellinen itsensä kaikesta huolimatta, koska eipä nuo koirat tiedä meidän ihmisten murheista tuon taivaallista. Koska ulkomaille lähteminen on toistaiseksi täysi kysymysmerkki, niin pitääpä yrittää keskittyä kotimaan matkailuun. Kesäkelit ovat onneksi olleet suurimmilta osin todella hyvät omaan makuun ja nyt syksyn alkaessa kaikkialla onkin kaunis ruska.

Perhetuttavat ovatkin halunneet tukea kotimaisia yrittäjiä ja moni heistä onkin lähtenyt lämpimään vuodenaikaan käymään Pohjois-Suomessa. En itsekään ole käynyt noilla korkeuksilla vuosiin, joten ihan hyvällä omatunnolla voisi käydä tiputtamassa omia rahoja kotimaisten yrittäjien kassaan.

Suosittelen samaa muillekin kotimaan reissuja suunnitteleville, sillä pohjoisen tovereille on tällä menolla luvassa todella tukalat aja. Iltalehdet ovat nyt monta päivää uutisoineet YT-neuvotteluista ja siitä, kuinka paikalliset matkailualan yrittäjät ovat pettyneitä hallituksen tapaan hoitaa asia. Talvesta tuleekin todennäköisesti paljon pahemmin takkiin, kuin kesästä, vaikka rajoitukset helpottaisivatkin, koska matkailu tehdään ulkomaalaisille turisteille hankalaksi. Siskon miehen suvun puolelta löytyykin Lapin kansaa, jotka ovat olleet koko elämänsä matkailualan puolella töissä ja heidän alallaan monet työnantajat ja työntekijät ovat turvautuneet Lainaa.comin kaltaisiin palveluihin selvitäkseen juoksevista kuluista, eikä tilanteelle ole tyydyttävää loppua näkyvissä.

Täällä kotona monet kaverit tekevät myös töitä baareissa ja tapahtumissa ja ala on ollut täysin jäissä. Nythän tämänkin alan edustajat järjestivät mielenosoituksen Helsingissä. Koen itseni kyllä onnekkaaksi siinä mielessä, etten ole töissä noissa hommissa juuri nyt. Voimia vaan kaikille tilanteen kanssa painiville!

Mutta joo, ehkäpä sitä voisi jonkun viikon patikkaretken heittää tuonne erämaahan virvelin kanssa jonnekin laavulle nyt, kun tuo polvikin on alkanut parantumaan. Rikukin varmasti viihtyisi hyvin luonnon ympäröimänä, koska sieltä varmasti löytyy hänelle kaikkea mielenkiintoista kaivettavaa ja nuuhkittavaa. Maastopyöräily voisi kanssa olla hauska kokemus, sitä ei olekaan ennen tullut tehtyä. Luin taannoin jostain blogista, että Pältsa ja Paras  olisivat todella kokemisen arvoinen reitti, joka kulkisi Ruotsin läpi Norjaan, mutta mene ja tiedä näistä matkustusrajoituksista. Saattaa vielä tässä vaiheessa mennä hankalaksi.

Patikkaretkistä Kuusamon Karhunkierros on vähän turhan pitkä minulle, eikä polveni varmaan myöskään vielä kestäisi sitä. Saariselän reitit voisivat tässä tilanteessa olla kätevin vaihtoehto, eikä Rikukaan varmaan jaksaisi kovin pitkää reissua tehdä.

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT
Tältä koira näytti
Matkalla Rikun kanssa

heinäkuu 15, 2019

JÄTÄ KOMMENTTI